De praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van adem (o.a. hyperventilatie, COPD, post-covid), stem (o.a. heesheid, genderdysfonie), keel ( globusgevoelens, slikken, chronisch hoesten) en mondzorg/Omft (afwijkende mondgewoonten/slikken).

Ik bekijk uw vraag samen met u vanuit een holistische benadering (zowel fysiek, mentaal als emotioneel) waarbij we in overleg het doel bepalen en samen vorm geven aan het therapieproces waarover u zelf de regie houdt.

STEM

Klinkt uw stem niet meer zoals voorheen?

Is praten vermoeiend? Vermijdt u situaties of kunt u niet meer optimaal communiceren op het werk of in sociale situaties?

Dan kunt u bij mij terecht voor stembegeleiding op maat waarbij ik samen met u kijk wat u nodig heeft om uw persoonlijke doel te bereiken. Daarbij kan het proces net zo belangrijk zijn als het resultaat.

We kijken samen naar de mogelijkheden die u al bij u heeft om bij uw ontspannen spreekstem te komen.

Daarnaast gebruik ik velerlei stemtechnieken (o.a. laxvox, moving cupping, kinesio taping) en pas zonodig laryngeale facilitatie (massage van spieren rondom het strottenhoofd) toe. Ik ben bekend met de polyvagaaltheorie en werk o.a. vanuit dit gedachtegoed.

Tevens heb ik ervaring met genderdysfonie.

Lian: “Dankzij Kristel heb ik weer leren vertrouwen op mijn eigen stemgeluid waar ik helemaal niet zo hard voor hoefde te werken als ik dacht. Ik ben weer verstaanbaar als ik uitga en kan de volgende dag ook nog praten zonder dat mijn stem zo hees is.”

Gespecialiseerd in adem en stem

Onder andere heesheid, hyperventilatie, COPD, post-covid, globusklachten en chronisch hoesten

In overleg bepalen we uw doel

Ik bekijk uw vraag samen met u vanuit een holistische benadering (zowel fysiek, mentaal als emotioneel)

Samen geven we vorm aan het therapieproces

In overleg gaan we het doel bepalen en samen geven we vorm aan het therapieproces waarover u zelf de regie houdt 

Aanmelden?

Bij logopediepraktijk Horst aan de Maas kunt u terecht voor uiteenlopende vragen op het gebied van adem, stem, keel- en mondzorg. Bijvoorbeeld globusgevoelens, chronisch hoesten en afwijkende mond- en slikgewoonten.

De praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van adem- en stem (o.a. heesheid, hyperventilatie, COPD, post-covid, globusklachten en chronisch hoesten).

Ik bekijk uw vraag samen met u vanuit een holistische benadering (zowel fysiek, mentaal als emotioneel) waarbij we in overleg het doel bepalen en samen vorm geven aan het therapieproces waarover u zelf de regie houdt.

Voor logopedische behandeling kunt u doorgaans zonder
verwijzing terecht. In sommige gevallen krijgt u een verwijsbrief van uw huisarts, specialist, tandarts of orthodontist.