De praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van adem (o.a. hyperventilatie, COPD, post-covid), stem (o.a. heesheid, genderdysfonie), keel ( globusgevoelens, slikken, chronisch hoesten) en mondzorg/Omft (afwijkende mondgewoonten/slikken).

Ik bekijk uw vraag samen met u vanuit een holistische benadering (zowel fysiek, mentaal als emotioneel) waarbij we in overleg het doel bepalen en samen vorm geven aan het therapieproces waarover u zelf de regie houdt.

KEEL

Globusgevoelens

Heeft u het gevoel van een brok in uw keel of zit er iets dat u niet krijgt weggeslikt of hindert het u juist met slikken? Kucht en schraapt u veel zonder effect?

Dit kan veel impact hebben op uw kwaliteit van leven. Ik kijk samen met u vanuit welk perspectief we de begeleiding insteken. Vaak is het een combinatie van onderliggende factoren, zowel fysiek (spierspanning, slijm), mentaal (gedrag en gedachten) als emotioneel.

Vaak bestaat begeleiding uit een combinatie van laryngeale facilitatie, ontspanning en het afleren van gewoontes maar ook in het verder kijken naar onderliggende oorzaken.

Chronisch hoesten

Hoest u veel waarbij de prikkel ontstaat vanuit uw keel?

En zijn onderliggende medische oorzaken uitgesloten? Ook dan kan bovenstaande therapie voor u vaak helpend zijn.

Jan:  “Ik had er in het begin een hard hoofd in dat ik na jaren van mijn hoesten af zou komen maar het is een stuk minder. Vooral de bewustwording was voor mij helpend.”


Ans: “De strottenhoofdmassages zorgden ervoor dat ik minder last had van de druk in mijn keel, dit vond ik heel prettig en gaf me echt verlichting.  Hierdoor houd ik weer meer energie over voor andere dingen zoals lekker met mijn zus een terrasje bezoeken.”

Gespecialiseerd in adem en stem

Onder andere heesheid, hyperventilatie, COPD, post-covid, globusklachten en chronisch hoesten

In overleg bepalen we uw doel

Ik bekijk uw vraag samen met u vanuit een holistische benadering (zowel fysiek, mentaal als emotioneel)

Samen geven we vorm aan het therapieproces

In overleg gaan we het doel bepalen en samen geven we vorm aan het therapieproces waarover u zelf de regie houdt