Doorverwijzing van de tandarts of orthodontist?

U kunt bij mij terecht voor een therapie op maat waarbij we in overleg het doel bepalen en samen vorm geven aan het therapieproces waarover u zelf de regie houdt .

OMFT

Oro myofunctionele therapie

Het aanleren en trainen van optimaal mondgedrag

Afwijkende mondgewoonten kunnen een negatieve invloed hebben op de gebitsstand, het spreken, het gehoor en de gezondheid. Duim, vinger- en/of speenzuigen, mondademen en afwijkend slikken en kauwen, foutieve lip- en tonggewoonten en/of nagelbijten zijn afwijkende mondgewoonten.

Om de gevolgen van afwijkend mondgedrag te beperken, is vroegtijdige behandeling belangrijk. Oro myofunctionele therapie (OMFT) is een oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond.

Ook voor pubers kan het aanleren van een juiste slik belangrijk zijn voor het behouden van een recht gebit na bijvoorbeeld het dragen van een beugel of juist om een beugel te voorkomen.

Kim: “Kristel motiveerde onze zoon elke keer weer op een positieve manier, zodat hij zijn oefeningen bleef doen en met plezier ging.”

Robin (12 jaar): “Ik ben blij hoe het is gelukt om goed te slikken en ik vond het fijn dat de oefeningen makkelijk waren. Ik ben blij met het resultaat, nu ben ik echt klaar voor een beugel.” 

Aanmelden?

Bij logopediepraktijk Horst aan de Maas kunt u terecht voor uiteenlopende vragen op het gebied van adem, stem, keel- en mondzorg. Bijvoorbeeld globusgevoelens, chronisch hoesten en afwijkende mond- en slikgewoonten.

De praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van adem- en stem (o.a. heesheid, hyperventilatie, COPD, post-covid, globusklachten en chronisch hoesten).

Ik bekijk uw vraag samen met u vanuit een holistische benadering (zowel fysiek, mentaal als emotioneel) waarbij we in overleg het doel bepalen en samen vorm geven aan het therapieproces waarover u zelf de regie houdt.

Voor logopedische behandeling kunt u doorgaans zonder
verwijzing terecht. In sommige gevallen krijgt u een verwijsbrief van uw huisarts, specialist, tandarts of orthodontist.