Laatste nieuws

Hieronder vind u nieuws en tips omtrent mijn praktijk.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met me op.

CHRONISCH ZORGNET

Wist u dat wij als logopedist sinds kort zijn vertegenwoordigd binnen het Chronisch Zorgnet?

Mooi om onderdeel uit te mogen maken van het proces naar multidisciplinair en zelfs transdisciplinair werken!

Op 5 juni tijdens een themabijeenkomst van het Chronisch Zorgnet in het VieCuri zal ik met een collega een presentatie houden over de rol van de logopedist bij ‘vermoeidheid bij COPD/astma’.

CURSUS ‘de polyvagaaltheorie’

Het autonoomzenuwstelsel

Wist u al dat het autonoomzenuwstelsel een grote rol speelt als het gaat om bijv. globusgevoelens , chronisch hoesten en stem? En bij de ademing?

Dit heeft dan ook mijn oprechte interesse. Begin juli ga ik een cursus volgen bij Heleen Grooten; ‘de polyvagaaltheorie’. Tijdens deze dagen hoop ik daar nog meer over te leren zodat ik nog beter kan inspelen op dit onderliggende proces.

Aanmelden?

Bij logopediepraktijk Horst aan de Maas kunt u terecht voor uiteenlopende vragen op het gebied van adem, stem, keel- en mondzorg. Bijvoorbeeld globusgevoelens, chronisch hoesten en afwijkende mond- en slikgewoonten.

De praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van adem- en stem (o.a. heesheid, hyperventilatie,COPD, post-covid, globusklachten en chronisch hoesten).

Ik bekijk uw vraag samen met u vanuit een holistische benadering (zowel fysiek, mentaal als emotioneel) waarbij we in overleg het doel bepalen en samen vorm geven aan het therapieproces waarover u zelf de regie houdt.

Voor logopedische behandeling heeft u een
verwijzing nodig van uw huisarts, specialist, tandarts of orthodontist.